Sennep/Mustard

Allergi mot sennepsfrø
Sennep er laget av sennepsfrø og brukes i mange type krydder, sauser og sammensatte matvarer.
Symptomer
Ved sennepsallergi reagerer man på proteiner i sennepen. Sennep inneholder i tillegg til proteiner flere substanser som kan irritere eller gi andre matoverfølsomhetsreaksjoner.

De fleste sennepproteiner er varmestabile og kan derfor gi allergiske reaksjoner også etter koking og steking. Symptomene er som ved annen allergi. Det kan være hudreaksjoner som elveblest, kløe i munn, hevelse i svelg og lepper, blemmer i munn, øyesymptomer, magesmerter, diaré, kvalme og brekninger eller astmasymptomer.

Det er sjelden man finner kryssreaksjoner ved allergi mot sennepsfrø. Noen få tilfeller er meldt til blomkål, brokkoli, kål eller paranøtter. Sulfitt er et annet allergen som ofte inngår i sennep, og kan gi allergisk reaksjon. Det finnes også noen kryssreaksjoner ved bjørkepollenallergi.

Mat
Sennep finner du ofte i bearbeidede kjøttprodukter, curryretter, marinader, salatdressinger, sauser, sylteagurk, ulike majoneser og supper.

Si fra om allergi
På restaurantbesøk er det viktig å si fra om allergien med en gang, slik at servitør får forklart hvilken mat i menyen som er uten sennep. Du er selv ansvarlig for å si fra, slik at servitør og kokk kan lage mat som er best for deg.

Merking
Alle som serverer mat og d.rikke til forbrukere, har plikt til å opplyse om hva som finnes i maten. Merking skal være skriftlig, eksempelvis på skilt, oppslag eller i menyen.

Sennep er en av de 14 merkepliktige allergenene som må utheves i en ingrediensliste. Her på matinfo.no kan du skaffe deg oversikt over produkter som ikke inneholder et bestemt allergen, ved å velge bort allergenet.
https://matinfo.no/blogs/allergi-mot-sennepsfro

Showing all 8 results

 • FIERY TANDOORI PRAWN

  kr 159
  Fiery tandoori Prawn
  Quick View
 • GARLIC CHICKEN TIKKA

  kr 189
  Garlic Chicken Tikka
  Quick View
 • GOAN FISH CURRY

  kr 299
  Goan fish curry
  Quick View
 • LAMB SHANK ROGAN JOSH

  kr 289
  Lamb shank rogn josh
  Quick View
 • MUGHAL LAMB NIHARI

  kr 299
  Quick View
 • PALAK PANEER

  kr 249
  Palak Paneer
  Quick View
 • SEASONAL VEGGIE CURRY

  kr 249
  Seasonal veggie curry
  Quick View
 • SMOKY LAMB CHOPS

  kr 299
  Smoky Lamb chops
  Quick View
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Takeaway